Jaarplanner Leven met de seizoenen 2019-2020 #boekverslag

Elkaar vinden in het moment

Tekstschrijver, journalist en verbinder Manon Berendse stelde, voor schooljaar 2019-2020, een fraaie almanak samen. Jaarplanner Leven met de seizoenen, die ook als dagboek kan worden gebruikt, helpt je 'het spitsuur van je leven' te vertragen. In één oogopslag overzie je twee weken in een ochtend/middag/avond indeling en heb je zeeën van ruimte om notities te maken en activiteiten in te plannen.

De horizontale bladzijdes zijn verrijkt met betekenisvolle buitenactiviteiten, inspirerende quotes en recepten voor jam en koekjes. Verder vind je aan de onderrand van de bladzijdes theatervoorstellingen, liedjes, online tips en DIY's. In de dagen van het jaar staan o.a. de maanstanden en belangrijke dagen van verschillende wereldreligies genoteerd, maar ook de vakantieweken van de verschillende regio's in het land.

Manon Berendse is redacteur bij het tijdschrift Seizoener, hét tijdschrift van de vrijeschoolwereld, en dat zie je terug in de jaarplanner. Er is ruimte gemaakt voor het gedachtengoed van de grondlegger van de antroposofie Rudolf Steiner en ook de verstilde, paginagrote foto's, tussen de weken door, zijn 'waldorf inspired'. Het vieren van de jaarfeesten hoort hier natuurlijk ook bij, want juist tijdens die rituelen mag het leven even vertragen en vinden we elkaar in het moment.

Jaarplanner Leven met de seizoenen
Schooljaar 2019-2020
Manon Berendse
Uitgeverij Christofoor
ISBN 9789060388686

Krista Feije

Onze Lieve Aardevrouwe boekenblog
Ons Lieve Aardekind boekenblog




Reacties

Populaire posts