De kracht van WATER AARDE LUCHT en VUUR #recensie

Uitnodiging tot verwondering


waterdruppel - waterdier
waternevel - waternimf
waterstof en waterrijk
waterbron en waterwijs

water neemt je mee op reis

Woorden vol water borrelen op en letters verschijnen op het witte vlak, als ik de oefening op bladzijde 35 lees.
Ik ben de uitnodiging tot verwondering aangegaan.

Wij zíjn de elementen. En door met de vier elementen te werken kun je je persoonlijk verbinden met de natuur en betekenis geven aan jouw eigen natuur, aldus de auteurs van het gevarieerde boek De kracht van WATER AARDE LUCHT en VUUR.  De auteurs maken deel uit van Aarde Educatief. Deze groep wil de rijkdom van en de liefde voor de natuur en het milieu delen met wie daarvoor openstaat. Het gaat in dit boek om een ontdekkingsreis naar onze wisselwerking met de aarde, de natuur en het milieu. Waarbij er oog is voor voelen én denken, individu én collectief en zo binnen - zo buiten én andersom.
Elk element begint met een mythe of een oud verhaal vol symboliek en bevat een geleide meditatie. Door de verscheidenheid aan oefeningen kun je je daarna op vele manieren laten raken en je aan de hand laten meenemen door het centrale element. De verdieping vindt steeds plaats in de theoretische en filosofische kant van water, aarde, lucht en vuur.
Het boek heeft een brede doelgroep en kan een individueel handboek zijn en in groepen gebruikt worden. De auteurs raden je aan om de onderdelen te ervaren die jou het meest aanspreken maar ook om je te laten verrassen door de elementen, die niet bij je op de voorgrond staan. De associaties, gedichten en kinderlijk eenvoudige illustraties nodigen je ten slotte uit om zelf creatief uiting te geven aan je natuur en de uitnodiging tot verwondering aan te gaan.

De kracht van WATER AARDE LUCHT en VUUR
Leven met de natuur
Uitgave van A3 boeken, Geesteren
www.a3boeken.nl
ISBN 978 90 77408 37 7

Waar mijn vuur brandt, ben ik thuis.

Krista Feije
Onze Lieve Aardevrouwe


Reacties

Populaire posts