Kruidenkracht voor tieners #recensie

Beleef de kracht

"Oh, deze ziet er wel cool uit!" De tiener in huis heeft mijn stapel 'natuurbeleving'-boeken op schoot en houdt Kruidenkracht voor tieners omhoog. "Handlettering!" Nieuwsgierig begint ze te bladeren. "Mooie plaat." Ze wijst naar de 'ouderwetse schoolplaat' van de appel op blz. 18. Haar vingers glijden langs de appelbloesem, de tak met blad en appels en het getekende klokhuis. Ook de gehandletterde quotes in het boek vallen in de smaak. "Deze ga ik misschien wel een keer lezen, mam!" Onze tiener slaat het boek dicht en ik krijg een kus op mijn wang. "Goed meid!" Ik glimlach naar haar. En weg is ze.

Met luchtigheid en respect voor natuur en mens gaat Marjanne Huising, kruidenvakvrouw, geen tieneronderwerp uit de weg in haar eigentijdse kruidenboek voor jongeren. Met een vrolijke en uplifting toon maakt zij de lezer bewust van de geneeskracht van kruiden en de vele toepassingen van boom, fruit en kruid. De prachtige foto's en gedetailleerde illustraties worden afgewisseld met catchy quotes. Dit maakt de layout dynamisch en aantrekkelijk voor de doelgroep.
In het boek leer je onder andere hoe je zaadbommen en kruidenmiddelen zoals: lippenbalsem, shampoo, siroop en thee kunt maken. Bij elk hoofdstuk zijn tips en waarschuwingen over het gebruik van de kruiden verzameld, zodat je op een verantwoorde wijze de kracht van de kruiden kunt ervaren. Daarnaast is er bijzonder veel aandacht voor zelfonderzoek en het opbouwen van een gezond zelfbeeld. En naast al deze informatie heeft Marjanne ook nog kans gezien om je kennis te laten maken met verschillende vormen van meditatie.
Kortom... een pracht van een kruidenhandboek voor de natuurbewuste tiener*!

*mens

Kruidenkracht voor tieners
Marjanne Huising
Uitgave van A3 boeken, Geesteren
www.a3boeken.nl
ISBN 978 94 91557 41 5

Geniet van de kruiden!

Krista Feije
Onze Lieve Aardevrouwe



Reacties

Populaire posts