Kaartenset Sharing Nature #recensie

De paden op de lanen in...

...vooruit met flinke pas. 
Met stralend oog en blijde zin en goed gevulde tas.
De Zonne lacht ons vrolijk toe. Ons groet der vooglenzang. 
En wij worden vast niet moe. Al wand'len w'uren lang.

De aanhef van het oude kinderlied dwaalt, sinds de levering van de Sharing Nature kaartenset, door mijn hoofd. 20 spelvormen, voor topervaringen in de natuur, aan een keychain nodigen uit om je vrienden op te trommelen en de natuur in te trekken. Het boek Sharing Nature van Joseph Cornell is naar het idee van Anne Mijke van Harten (Earth Games) vertaald en verwerkt tot een handzaam hulpmiddel voor ouders, leerkrachten en andere natuurliefhebbers. De 20 spelvormen zijn verdeeld in vier Flow Learning fases. Flow Learning is een simpele manier om het leren te structureren en kinderen en volwassenen uit eerste hand de natuur te laten ervaren, wat kan leiden tot een diepgaand gevoel van verbondenheid. Als eerste wordt het enthousiasme van de deelnemers aan onze expeditie gestimuleerd, daarna concentreren we de aandacht. En na de directe natuurervaringen delen we de opgedane inspiratie met elkaar.
In de kaartenset is ook plaats gemaakt voor tips ter bevordering van de veiligheid van de deelnemers, adviezen voor de expeditieleider en een paklijst voor de rugzak. Bij elk spel staat wat de benodigdheden zijn, waar het gespeeld kan worden, het aantal spelers en de leeftijd van de deelnemers. En het mooie is dat de kaarten gebruikt kunnen worden in een natuurgebied, maar ook in het stadspark om de hoek. Dus...
Kruip in de huid van een dier, werk samen, speel de natuur na, ga fladderen, spits je oren, verzamel natuurlijke schatten, verander je gezichtspunt, gebruik je verbeeldingskracht, verruim je blik, reflecteer en deel de stilte.

De paden op de lanen in!

Kaartenset Sharing Nature
20 spelvormen voor topervaringen in de natuur
Joseph Cornell & Anne Mijke van Harten
Earth Games uitgeverij
https://www.earthgames.nl
ISBN 978 90 79740 02 4


Krista Feije
Onze Lieve Aardevrouwe

Reacties

Populaire posts