Ontdek jezelf door tekenen en reflectief schrijven #recensie

Rustpunt in ons drukke bestaan

Het groene potlood vindt z'n weg in de voorgedrukte cirkel. Zachtjes krassend, van boven naar onder, van links naar rechts. Babyblauw en goud wachten op hun beurt. De minuten tikken voorbij. Geluiden en gedachten verstommen en een gevoel van ruimte ontstaat. De timer bromt twee keer naast het werkboek. De kleurpotloden hebben hun werk gedaan en maken plaats voor een schrijfpotlood. Ik lees de zin op de bladzijde naast de cirkel. 'Toevallig gebeurde er van de week...' Ik laat de zin op me inwerken en begin te schrijven. Aan één stuk door. Zonder te stoppen vullen mijn bewuste en onbewuste gedachten en gevoelens de bladzijde. Als ik onderaan ben bromt de timer twee keer.

Met haar werkboek Ontdek jezelf door tekenen en reflectief schrijven creëert kunstzinnig therapeut Wendy Smit een waar rustpunt in ons soms jachtige bestaan. Aan de hand van maar liefst 70 onderwerpen neemt ze je mee op ontdekkingsreis in je eigen tekeningen en schrijfsels. Om wat eerst onbekend en onzichtbaar voor je was, naar de voorgrond te halen en lucht te geven.

Met duidelijke spelregels en reisadviezen stimuleert Wendy je aan de slag te gaan met twee vormen van actief mediteren, tekenen & reflectief schrijven. De onderwerpen kunnen spontaan worden gekozen of opgezocht in een lijst achterin het boek. Voorbeelden zijn: eenvoud, eerlijkheid, beginnergeest, wortels, toeval en ritme. Na in korte tijd over één onderwerp getekend en geschreven te hebben, start het reflecteren.

En wees niet bevreesd... je tekening hoeft niets te worden, rommelen in de cirkel is toegestaan. Je pakt een potlood en eenmaal begonnen stop je niet. Blijf in beweging, ook al zegt het je op dat moment niets. Dat geldt ook voor het schrijven. De eerste ingeving is juist. Toe maar, schrijf maar! En als je eenmaal aan reflecteren toe bent, zul je ongetwijfeld iets nieuws over jezelf ontdekken.

Succes!

Ontdek jezelf door tekenen en reflectief schrijven
Wendy Smit
Uitgave van A3 boeken, Geesteren
www.a3boeken.nl
ISBN 978 94 91557 05 7 

In het hart van elke winter, schuilt een vermoeden van lente.

Kahlil Gibran*



Krista Feije
Onze Lieve Aardevrouwe










* Eén van de 70 prachtige quotes uit het werkboek.

Reacties

Populaire posts